U i t j e i n d e B i e s b o s c h m e t L e P e c h e u r V a a r t o c h t e n

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ervaar een uniek uitje in de Biesbosch

Het is halverwege de ochtend in de Jachthaven Biesbosch te Drimmelen. Een kleine groep avonturiers staat bij de toegangspoort om binnengelaten te worden door Juliette Bevelander om vervolgens aan boord te gaan van ‘Le Pecheur Vaartochten’ die hen op een onvergetelijk vaartocht door de Biesbosch zal trakteren. Een uniek uitje in de Biesbosch.

Langzaam vaart de boot de haven uit, over de Amer, en via het Spijkerboor begint de boot zijn tocht door de kronkelende waterwegen van de Biesbosch. De stilte wordt slechts onderbroken door het rustgevende geluid van kabbelend water en het gezang van talloze vogels die zich in de rijke flora en fauna van dit gebied verschuilen.

Al snel worden de eerste dieren gespot. We zieneen elegante reiger die statig langs de waterkant loopt, op zoek naar zijn eerste prooi van de dag, een reebokje wat voor de boeg van de boot overzwemt. Hopelijk worden ook nog een of meerdere bevers gespot bij een van hun dammen. Aan boord vertelt Peter Bevelander enthousiast over de unieke ecosystemen van de Biesbosch en wijst op de vele planten en dieren die hier hun thuis hebben gevonden.

Terwijl de boot verder vaart, wordt het landschap steeds gevarieerder. Smalle slootjes leiden naar uitgestrekte plassen, waar waterlelies in volle bloei staan en libellen als kleurrijke juwelen boven het water dansen. Langs de oevers verschijnen schilderachtige dijkhuisjes, verscholen tussen het groen, als stille getuigen van het leven dat zich al eeuwenlang in deze waterrijke omgeving afspeelt.

Halverwege de tocht legt de boot aan bij een idyllisch plekje aan de waterkant, waar een heerlijke lunch gepresenteerd wordt. Terwijl men geniet van lokale lekkernijen zoals een heerlijke soep en een ambachtelijke kaas, delen ze hun ervaringen en herinneringen aan deze bijzondere dag in de Biesbosch.

Langzaam maar voldaan begint de boot aan zijn terugreis naar de Jachthaven Biesbosch in Drimmelen. Het uitje in de Biesbosch is ten einde gekomen. De  herinneringen aan deze magische dag zullen nog lang blijven voortleven in de harten van de avonturiers, die zich bevoorrecht voelen om even deel uit te hebben gemaakt van de betoverende wereld van dit bijzondere natuurgebied.

Wil je ook zo’n mooi uitje in de Biesbosch ervaren? Neem contact met ons op en boek een arrangement op maat.

Peter Bevelander, Le Pecheur Vaartochten

info@lepecheur.nl

06 – 21212941